KAYSERİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 Yılı Proje ve Proje Uygulama Yardımları Başvuru Şartları

         2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 12’nci maddesi uyarınca özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için Bakanlıkça yapılacak ayni, nakdi ve teknik yardımların usul ve esaslarının belirlendiği, “Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik” bilindiği üzere 27.05.2015 tarih ve 29368 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

          2016 yılı yardımlarına ilişkin olarak İl kültür ve Turizm Müdürlüklerine yapılacak proje yardımı başvurularının 25.09.2015 tarihine kadar anılan yönetmeliğin 8. Maddesinde belirtilen belgeler ile proje uygulama yardımı başvurularının ise 25.12.2015 tarihine kadar aynı yönetmeliğin 9. Maddesinde belirtilen belgeler ile yapılması gerekmektedir.

          Bu kapsamda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine yapılacak başvurularda, yeni yönetmelik kapsamında belirtilen ve istenilen belgelerin eksiksiz olarak tamamlatılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, eksik belgeli iletilen başvuru dosyaları ile belirtilen başvuru tarihlerinden sonra gönderilecek başvuru dosyaları Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce değerlendirilemeyecektir.