35. TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI

TURİZM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

Tarih: 15 Nisan 2011 Cuma

Saat: 09.30 Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulması

-Valimiz Sayın Mevlüt BİLİCİ’yi ziyaret

Saat: 10.30

Yer:İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

-Mehteran Gösterisi

-Açılış Konuşmaları

-Konferans “Turizm Eğitimi”

Konuşmacı Doç Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA

-Ödül ve plaket töreni

-Türkiye Tanıtım Cd’si sunumu ve  Halk Dansları Ekibi Gösterisi

-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bayan kursiyerlerin  yağlı boya resim sergisinin açılışı

-İkram

Saat 14.30

Yer: Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi

-Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile  Develi Kaymakamlığı Develi Belediyesi işbirliğinde Turizm    

Haftası etkinlikleri

16 Nisan 2011 Cumartesi

Saat: 10.00 Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Hareket

-Erdemli, Keşlik, Soğanlı Vadisi “Evliya Çelebi Anısına Turizm ve Çevre Gezisi”

Tarih: 18 Nisan 2011 Pazartesi

Saat : 10.00

Yer: Melikgazi Otelcilik Turizm Ve Meslek Lisesi

-Erciyes Master Planın Tanıtımı

-Erciyes Dağı Pasta Tasarımı

-Yarışmaya katılan yemeklerin ikramı

Tarih : 19 Nisan 2011 Salı

Saat : 10.00

Yer : Melikgazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

-Turizm Haftası  Kutlama Programı

-Yemek yarışmasında dereceye girenlere  ödül töreni

-Canlı Müzik Eşliğinde Tatlı Şenliği(Lokma Tatlısı İkramı)

Saat: 14.00

Yer : Mimarsinan Kasabası Sinan İlköğretim Okulu

-Turizm Haftası Etkinlikleri

-Mimarsinan’nın eserlerinin taş minyatürleri ve Türk Büyüklerinin Büstleri Sergisi

Tarih:20 Nisan 2011 Çarşamba

-saat: 11.00

Yer: gumeta sey. Acen. Açılışı

Saat : 14.00

Yer: Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık  Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu

-Panel “Turizm Sektörünün Turizm Eğitim Kurumlarından Beklentileri”

-I.Oturum  : Konaklama İşletmeleri

-II Oturum: Kamu ve Diğer Turizm İşletmeleri

Tarih: 21 Nisan 2011 Perşembe

Saat: 10.30

Yer: Talas Belediyesi

-Turizm Haftası Açılış Konuşmaları

-Talas Evleri Resim  Sergisi

- Ali Sait Paşa Sokağı Harman Mahallesi’nin gezilmesi

-Yer altı Şehrinin gezilmesi ve gözleme ikramı

-Ali Dağı’nda yamaç paraşütü gösterilerinin izlenmesi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dünya’da ve Ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm konusunda, toplumun turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde “Turizm Haftası” kutlanmaktadır.

Bu yıl 35.’si gerçekleştirilen Turizm Haftasının ilk gününde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, turizm haftası dolaysıyla Valimiz Sayın Mevlüt BİLİCİ’yi ziyaret ziyaret edildi.

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde devam eden program da ise, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar, Turizm haftası dolaysıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü ilk-ortaöğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödül töreni ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk oyunları gösterisi ve bayan Kursiyerler tarafından açılan resim sergisi açılışı ile ilk günkü kutlamalar sona erdi.

Evliya Çelebi’nin Doğumu’nun 400. Yıl dönümü adına Erdemli ve Soğanlı Vadisi’ne turizm ve Çevre gezisi düzenlenmiş; geziye Vali Yardımcısı Halil İbrahim ÇOMAKTEKİN İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet TAYMUŞ, Devlet Su İşleri Müdürü, Kayseri’de faaliyet gösteren Turizm İşletmecileri, idare amirleri ve vatandaşlar katılmışlardır.

35.’i Turizm haftası kutlamaları, Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık  Turizm İşletmeciliği ve otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nde düzenlenen “Turizm Sektörünün Turizm Eğitim Kurumlarından Beklentileri”; ayrıca ilimizde bulunan kamu ve özel kuruluşları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle 35. Turizm Haftası kutlamaları gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl 35.’si gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlama etkinliklerine halkımız ve özellikle turizme gönül verenlerin büyük oranda katılım sağladığı  görülmüştür.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız...

Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi İşlem ve Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 808 kez gösterilmiştir.